سخن روز /
شناخت و آگاهی اعضای نظام صنفی از قوانین حوزه کاری، باعث توانایی این اعضا در دفاع از حقوق کشاورزان است.
1398/04/15

به گزارش روابط عمومی مدیریت تعاون روستایی استان آذربایجان غربی به منظور توانمندسازی و ایجاد هماهنگی و وحدت رویه در صدور پروانه نظام صنفی کارهای کشاورزی و منابع طبیعی نشستی با حضورآقایان مهندس ادیب معاون دفتر ساماندهی صنوف و تشکل های مردم نهاد و مهندس حسینی رئیس اداره مشاغل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، مدیر و مسئول امور تشکل های تعاون روستایی استان، دبیر و اعضای هیئت مدیره نظام صنفی استان و  شهرستان ها در اتاق جلسات سازمان تعاون روستایی استان آذربایجان غربی برگزار گردید.

شهریار حیدری مدیر تعاون روستایی استان ضمن بیان رتبه و جایگاه نظام صنفی در استان گفت: نظام صنفی استان در ارزیابی عملکرد سال قبل رتبه دوم کشوری را کسب نموده که امید است با تلاش ها و پیگیری های مستمر بتواند به جایگاه و خواسته مطلوب درسطح استان و کشور دست یابد.

وی با اشاره به این مطلب که 37% اشتغال استان کشاورزی یا وابسته به کارهای کشاورزی است اظهار نمود: برخی از استان های کشور به دلیل صنعتی بودند از درآمد بالایی برخوردار هستند ولی با توجه به این که آذربایجان غربی استان کشاورزی محور بوده متاسفانه از سطح درآمد پایینی برخوردار است و این وظیفه نظام صنفی را دو چندان می کند که مطالبات به حق کشاورزان در استان را با تلاش و جدیت پیگیری نمایند.

حیدری افزود: از جمله اقدامات اثرگذار نظام صنفی که از مطالبات مهم کشاورزان بود، کاهش حق العمل میدان بار بود که با پیگیری های نظام صنفی، حق العمل میدان بار از 10 به 7 درصد کاهش یافت استان است و توانست سود اقتصادی قابل توجهی عائد کشاورزان نماید. تصویب خرید تضمینی سیب صنعتی در استان آذربایجان غربی از دیگر اقدامات موثر این تشکل بوده است.

وی ضمن اشاره به جلسه استاندار محترم با تشکل های کشاورزی که در سازمان جهاد کشاورزی برگزار شده بود بیان نمود: حضور در جلسات شورای اداری شهرستان ها از مطالبات نظام صنفی بود که با موافقیت استاندار محترم و ارسال نامه به فرمانداری های شهرستان ها مصوب گردید عضو نظام صنفی از اعضای شورای اداری باشد و در خواست بنده به عضویت این اعضا در شورای برنامه ریزی استان و شهرستان بود تا بتوانند مطالبات کشاورزان را در جلسات مدیران پیگیر باشند.

محمد قربانی مسئول امور تشکل های استان نیز ضمن ارائه گزارش مختصر از عملکرد نظام صنفی استان گفت: نظام صنفی کارهای کشاورزی و منابع طبیعی در استان عملکرد خوبی در سال 97 داشته و توانسته برای 7684 نفر پروانه نظام صنفی صادر و پروانه 7337 نفر را تمدید نماید.

وی همچنین اظهار نمود: در بحث اساسنامه جدید که به تصویب سازمان مرکزی رسیده است باید برای برنامه عملیاتی که برای هر استانی در نظر گرفته می شود نیروی انسانی و سرمایه مالی آن در نظر گرفته شود تا بتواند به اهداف خود برسد.

مهندس ادیب معاون دفتر ساماندهی صنوف و تشکل های مردم نهاد در این جلسه رهنمودهای قابل تاملی را بیان نمود و اظهار داشت: تمامی افراد باید قبل از انجام کار شناخت کافی را در آن حوزه کاری داشته باشند تا بتواند در زمان لازم از آن استفاده نماییم. شناخت فرهنگ کشاورزی و روستایی و نیز شناخت قوانین، اسناد و تبصره های مربوط به کشاورزی باعث توانایی اعضای نظام صنفی در جلسات شورای اداری و استانی برای استفاده از این قوانین برای اهداف خود که دفاع از حقوق کشاورز است می شود و این ممکن نیست مگر با مطالعه و تمرین و شناخت فرهنگ.

وی افزود: تصویب خرید تضمینی محصولاتی چون سیب و چغندرقند از اقدامات مناسب نظام صنفی استان آذربایجان غربی بوده که قابل تقدیر است و این اقدامات انجام شده باید انتشار یابد و مسئولین را نسبت به جایگاه نظام صنفی آگاه ساخت تا توانایی و قدرت این تشکل دیده شود. حضور فعال تمامی اعضای هیئت مدیره در تصمیم گیری ها و اقدامات باعث ترقی و پیشرفت تشکل ها می شود.

بیان و ارائه نکات و نظرات اعضای نظام صنفی استان ها باعث کامل تر شدن اساسنامه سه گانه ای که در ساختار جدید دیده شده است می شود.

مهندس حسینی رئیس اداره مشاغل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران نیز ضمن حضور در این جلسه، ماندگاری و پایداری یک سیستم را در تعیین هدف نهایی آن دانسته و گفت: اگر روی مشکلات متمرکز شویم باعث عدم خروجی و بهره وری برای کشاورزان می شود. دیدگاه نسبت به تشکل ها، عدم وابستگی به دولت است و نظام صنفی باید در چارچوب قوانین حرکت نماید و دولت و حاکمیت وظیفه نظارت بر این تشکل ها را دارد.

خروجی نظام صنفی تعداد نفرات عضو این نظام و  پروانه ها صادره شده است، انسجام و وحدت رویه در پروانه ها وجود داشته باشد و نظم و انضباط مالی رعایت گردد.

تعداد مشاهده خبر33 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :0 :0
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal