سخن روز /
برگزاری کمیته بررسی مسائل چغندرقند استان آذربایجان غربی
کمیته بررسی مسائل چغندرقند استان با حضور نمایندگان استانداری، سازمان صنعت و معدن، معاونت بهبود تولیدات گیاهی ، مدیریت زراعت و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان و دبیر اجرایی نظام صنفی کشاورزی استان به عنوان نماینده کشاورزان و مدیران عامل کارخانجات قند استان و مدیران جهاد کشاورزی شهرستانها در روز یکشنبه مورخه 3/6/98 در محلن سالن جلسات ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان برگزار گردید.
1398/06/06

به گزارش روابط عمومی تعاون روستایی استان و به نقل از سایت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ، علی عیدی، مدیر زراعت سازمان در جلسه هماهنگی پیگیری مسائل چغندر قند استان با بیان اینکه صد درصد مطالبات چغندرکاران استان در سال گذشته توسط کارخانجات قند به حساب زارعین واریز شده است ، اظهار کرد : در سال گذشته به میزان 2میلیون و 208 هزارو 730 تن چغندرقند به کارخانه‌های استان تحویل داده شد که 679 میلیارد تومان ارزش محصول خریداری شده توسط کارخانجات بود که پرداخت شد، که 664میلیارد تومان به صورت نقدی و16 میلیارد تومان به صورت حواله شکر پرداخت شده است.

وی بااشاره به اینکه در راستای اجرای طرح جامع مدیریت زراعت،  10 دستگاه نشا کار ریشه لخت چغندر قند از محل اعتبارات دریاچه ارومیه خریداری و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است، گفت:105 هکتار کشت نشایی دراستان انجام شده که قراردادهایی با کشاورزان پیشرو در این زمینه منعقد شده بود که این نشاهای تولیدی دراختیار سایر کشاورزان قراربگیرد.

عیدی پایین بودن قیمت خرید تضمینی این محصول در مقایسه با سایر محصولاتی مثل افتابگردان و کدو آجیلی را از عمده مشکلات چغندرکاران و کاهش سطح زیر کشت این محصول در سال جاری عنوان کرد و افزود:433 تومان قیمت چغندر قند برای سال زراعی جدید اعلام شده است که در صورت تامین اعتبار، 50 درصد بها چغندر قند بعد از تحویل 15 روزه محصول پرداخت  و50 درصد بقیه بعداز بهره برداری کامل توسط کارخانه های قند پرداخت می شود.

وی ادامه داد: به منظور مدیریت بهینه مصرف آب برای کشت این محصول درسال 98، خرید دستگاهای نشا کار و اجرای آبیاری تیپ یا نواری درسطح 570 هکتاراز مزارع با استفاده از اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه انجام شده است.

وی همچنین با اشاره به اعمال ممنوعیت خروج چغندر قند تولیدی آذربایجان غربی به سایر استانها گفت :امسال بیش از 29 هزار هکتار ازاراضی استان زیر کشت محصول چغندر قند رفته است که بر اساس براوردهای انجام شده، تولید چغندرقند امسال  به دلیل تغییرات دمایی وشیوع بیماری وآفت هایی از قبیل سرخرطومی در مقایسه با سال گذشته روند کاهشی خواهد داشت.

در ادامه دبیر اجرایی نظام صنفی استان با اشاره به اهمیت حضور ناظرین عیارسنجی کارخانجات قند استان که همه ساله توسط نظام صنفی کشاورزی معرفی می گردند از مسئولین سازمان خواست تا ترتیبی اتخاذ گردد که کلیه پیمانکاران ملزم به دریافت پروانه نظام صنفی کشاورزی گردند تا ضمن یکپارچه سازی آنان امکان پرداخت حق الزحمه ناظرین عیارسنجی فراهم آید. خانم مهندس محمدزاده در ادامه به بیان برخی از مشکلات چغندرکاران پرداخت و اظهار کرد که کشاورزان حق دارند محصولی را که می خواهند کشت کنند خودشان انتخاب کنند فلذا به جای اجبار به کشاورزان باید پیگیری های لازم از دولت و مجلس به ویژه شورای اقتصاد در خصوص افزایش نرخ خرید تضمینی چغندر برای پوشش دادن هزینه های کشاورزان و اقبال ایشان به کشت این محصول فراهم آید.

وی در ادامه تأخیر انداختن آغاز به کار کارخانجات را به دلیل احتمال مواجهه با بارندگی های اواسط پاییز به ضرر کارخانجات و باعث بالا رفتن افت محصول دانشت و از سازمان هواشناسی و مرکز تحقیقات خواست تا با بررسی همه جوانب اقدام به تعیین زمان برداشت نمایند.

در ادامه نمایندگان کارخانجات و سایر حضار فرصت یافتند تا به بیان نقطه نظرات خود بپردازند.


تعداد مشاهده خبر18 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :0 :0
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal